Test, Vaccinationer og Pas

Adoptionsgebyret:

Adoptions-gebyret dækker følgende ved adoption af hund, som kommer direkte fra internaterne i udlandet: 

– Registrering i Traces 

– Tests 

– Chip

– Sundhedstjek

– Vacciner samt orme og loppe behandling 

– Pas

– Neutralisering (Hvis snuden er gammel nok) 

– Transport til Danmark 

   

  Tests:

  Alle hunde får foretaget følgende tests (testes )inden de rejser til Danmark: 

  – Dirofilaria Immitis (tropisk hjerteorm)

  – Babesia (flåtbåren sygdom)

  – Ehrlichia (flåtbåren sygdom)

  – Anaplasma (flåtbåren sygdom)

  – Leishmania (Parasit fra sandflue)

  Bliver hunden testet positiv for Babesia, Ehrlichia, og/eller anaplasma vil den blive behandlet inden afrejse til Danmark, det kan dog udsætte hundens ankomst til Danmark.  

  I tilfælde af at hunden bliver testet positiv for Leishmania og/eller Dirofilaria inden afrejse til Danmark, vil adoptionen desværre blive annulleret og tilbud om refundering af adoptionsgebyr eller en anden hund vil blive tilbudt. 

   

  Hvad er Leishmania?:

  Leishmania er en lille parasit, som kan give alvorlige infektioner hos hunde. Smitte sker primært efter bid fra sandfluer/myg (som er en mellemvært) hvorefter parasitten trænger ind i hundens celler. Her kan de forårsage alvorlig sygdom hos hunden.

  Er hunden positiv for leishmania, kan den ikke rejse til Danmark, da DFA ikke ønsker bevidst at bringe en sygdom til Danmark, som ikke stammer herfra. Det skal dog understreges at man gerne må havde en hund med leishmania i Danmark.

  Det er vigtigt at vide, at en test for leishmania kan være falsk negativ eller falsk positiv og er ca. 90% sikker.

  Ligesom sygdommen kan ligge latent i kroppen og først bryde ud flere år senere, hvis den overhovedet gør det. Om en hund får sygdommen eller kan bekæmpe den, er afhængig af dens immunforsvar. Den test som foretages, er ca. 90% sikker. Vi anbefaler, at man gentester hunden  for leishmania ved  det årlige vaccinationsbesøg hos dyrlægen i Danmark. Det er meget sjældent at vi oplever at vores hunde er positive når testen har været negativ, men skulle din hund få symptomer på leishmania, bør du få taget en ny test hos din dyrlæge uanset hvad med det samme.

  Du er altid velkommen til at kontakte os vedrørende dette, da vi har kendskab til danske dyrlæger som har erfaring med sygdommen. 

  Leishmania kan ikke helbredes, men har hunden et godt immunforsvar kan den leve et godt liv med leishmania, hvis hunden får den rette behandling.

   

  Sundhedstjek, pas og vacciner: 

  Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies inden de rejser til Danmark. Alle hundens vacciner og info som f.eks. chipnummer vil stå i dens EU-Pas. 

  For at en hund kan rejse til Danmark skal den havde et EU-Pas som lever op til fødevarestyrelsens krav, DFA følger alle kravene til import af hunde. DFA er godkendt af fødevarestyrelsen til import og videreformidling af hunde fra udlandet. 

  Hundene får et sundhedstjek når de ankommer til internatet, undervejs når de får deres vacciner, ved tegn på sygdom og lige inden de rejser til Danmark da de skal vurderes sunde og raske i forhold til rejsen de skal ud på. Sundhedstjekket er ligesom vi kender det herhjemme.   

  Du skal forvente at din nye hund, hvis det er en voksenhund, har brug for et tandtjek/en tandrens så snart han/hun er faldet til. I nogle tilfælde kan der være