Hvem er vi

Danish Friends of Animals (DFA) blev stiftet i februar 2001. Vi er en nonprofit organisation, som udelukkende arbejder ved hjælp af frivillig og gratis arbejdskraft. Vi har alle sammen et fuldtidsarbejde eller studie ved siden af DFA.

DFA er godkendt af Fødevarestyrelsen og har gennemgået et lovpligtigt kursus, så vi må formidle hundene dem videre til deres nye hjem.

DFA hjælper primært i Grækenland, Portugal og Spanien. Hvert år sender DFA dyrlæger af sted til udlandet for at neutralisere herreløse hunde og katte. Dyrlægerne bruger deres ferie på at arbejde og DFA betaler udgifterne til rejsen, medicin og operationsudstyr som bruges i forbindelse med operationerne.

Det er en sej kamp for dyrene, både i Danmark og i udlandet. Men vi fortsætter kampen, i sær vores projekt “dyrlæger uden grænser” er vigtigt, fordi vores hovedopgave er at hjælpe hundene og kattene i de lande, hvor de befinder sig. Vi forsøger at holde antallet af de herreløse dyr nede, men det er en hård kamp da de lokale folk og myndighederne ikke er forstående og ikke deler vores syn på dyrevelfærd. Faktisk ser de ikke de herreløse dyr som noget der skal reddes, men ofte som affald.

I Danmark hjælper DFA med at nedbringe antallet af herreløse katte via neutraliseringsprojekter, for desværre har vi stadig alt for mange herreløse katte herhjemme.

Vi får ofte råb om hjælp fra andre steder i Europa. Nogle gange kan vi tilbyde et penge beløb til et specifik formål, andre gange kan vi sende dyrlæger. I Danmark støtter DFA kampen for en strammere dyreværnslovgivning og et specielt dyreværnspoliti. Vi ser dette som en nødvendighed, idet det danske politi ikke har de fornødne ressourcer til at klare dyreværnssagerne i Danmark. Derfor er vi medlem af DOSO.

 

Dfa er en non-profit organisation som består af en bestyrelse samt frivillige.

Bestyrelsen

Mette Østergaard

Formand

Ida Lind

Næstformand

Hanne Petersen

Sekretær

Marianne Jensen

Kasserer