Dyrlæger uden grænser

2013

At sende dyrlæger til udlandet for at kastrere og sterilisere hunde og katte er DFA’s største opgave. Det er den post som tapper vores budget mest, kræver meget planlægning, men også det projekt som vi ekstrem stolte af.

Tænk at, dyrlæger, dyrlægestuderende og veterinærsygeplejersker bruger deres ferier på at rejse til udlandet, for at knokle fra morgen til aften med at operere på dyr. Dyr som er smidt ud på gaden af deres ejer eller som er født på gaden og nu overladt til sig selv. DFA er med til at nedbringe antallet af disse uønsket hunde og katte ved at foretage neutraliseringsprojekter i de lande som kæmper.

Som altid bruger Christina Jespersen 2-3 uger på Skiathos hvert år for at arbejde på internatet der. Ligesom vi igen i år sender et hold til Sesimbra, Portugal, bestående af 3 dyrlæger, 1 dyrlægestuderende og 1 sygeplejerske. De skal af sted sidst i september.

I foråret fik et nødråb fra en dansk pige som rejser i Rumænien. En lokal dyreværnsforening kæmper en kamp med hunde og katte der. Vi blev spurgt om vi ville hjælpe med at sende et hold dyrlæger dertil. Naturligvis vil vi det, men det koster ca. 25000,- at sende dem af sted i 8 dage, så vi måtte gå i tænkeboks for at skaffe pengene. Heldigvis vil firmaet Kruuse donere noget af materialet som skal bruges til at operere med, så vi glæder os til at sende dyrlæge holdet dertil til oktober.