Dyrlæger uden grænser Skiathos

24 november 2016

Dyrlæger uden grænser på Skiathos i november 2016
En kold og mørk november dag drog dyrlæge Stina Ermelund og assistent Trine Korsholm afsted til Skiathos og knoklede i 3 dage, uden el og varme. Så der
skulle tænkes lidt kreativt, da de manglede mere lys.

Grunden til, at det er så vigtigt at hundene også er neutraliseret når de bor på internatet er, at det er meget nemmere for hundene at omgås hinanden, når ”hormonerne” er under kontrol. Dvs. der bliver ikke så mange slåskampe. – og ingen hvalpe.

Stina og Trine fik sammenlagt klaret 17 operationer (inklusive 7 tandudtræk, 2 sår/byldeoprens, generel tandrens), 4 aflivninger pga. meget syge dyr, 1 obduktion på en kat, som den lokale dyrlæge havde tilset. Denne kat var så syg og undernæret, at aflivning var det bedste. Den havde en stor byld i maven som havde gjort for meget skade. Den lokale dyrlæge havde tidligere blot udskrevet smertestillende. Derudover gik tiden med lidt konsultationer. Dagligt tilsyn og behandling af opererede dyr fra dagene før.

Stina anbefalede også internatet til at blive bedre til at holde nyankomne dyr i karantæne, så evt. sygdom ikke smitter hele internatets dyr. Der har desværre været problemer med diarre. Diarre kan indeholde sygdomme, som kan være dødelig for i sær hvalpene og det smitter meget nemt fra hund til hund.

En stor tak skal det lyde til Stina og Trine for deres indsats.