Organisationen DFA – Danish Friends of Animals

 

Danish Friends of Animals (DFA) blev stiftet i februar 2001. Vi er en nonprofit organisation, som udelukkende arbejder ved hjælp af frivillig og gratis arbejdskraft. Vi har alle sammen et fuldtidsarbejde eller studie ved siden af DFA.

DFA er godkendt af Fødevarestyrelsen og har gennemgået et lovpligtigt kursus, så vi må formidle hundene dem videre til deres nye hjem.

DFA hjælper primært i Grækenland og Portugal. Hvert år sender DFA dyrlæger af sted til udlandet for at neutralisere herreløse hunde og katte. Dyrlægerne bruger deres ferie på at arbejde og DFA betaler udgifterne til rejsen, medicin og operationsudstyr som bruges i forbindelse med operationerne.

Det er en sej kamp for dyrene, både i Danmark og i udlandet. Men vi fortsætter kampen, i sær vores projekt “dyrlæger uden grænser” er vigtigt, fordi vores hovedopgave er at hjælpe hundene og kattene i de lande, hvor de befinder sig. Vi forsøger at holde antallet af de herreløse dyr nede, men det er en hård kamp da de lokale folk og myndighederne ikke er forstående og ikke deler vores syn på dyrevelfærd. Faktisk ser de ikke de herreløse dyr som noget der skal reddes, men ofte som affald.

I Danmark hjælper DFA med at nedbringe antallet af herreløse katte via neutraliseringsprojekter, for desværre har vi stadig alt for mange herreløse katte herhjemme.

Vi får ofte råb om hjælp fra andre steder i Europa. Nogle gange kan vi tilbyde et penge beløb til et specifik formål, andre gange kan vi sende dyrlæger. I Danmark støtter DFA kampen for en strammere dyreværnslovgivning og et specielt dyreværnspoliti. Vi ser dette som en nødvendighed, idet det danske politi ikke har de fornødne ressourcer til at klare dyreværnssagerne i Danmark. Derfor er vi medlem af DOSO.

DFA forsøger altid at oplyse hvad vores medlemmers pengene går til via vores hjemmeside, facebook og vores medlemsblad som udkommer 2 gange om året til vores betalende medlemmer. Skulle du alligevel have et spørgsmål til os, er du altid velkommen til at kontakte os på e-mail: info@dfas.dk