Tests, Vacciner, overdragelse og adoptionsgebyret
Adoptionsgebyret:
Adoptions-gebyret dækker følgende ved adoption af hund, som kommer direkte fra internaterne i udlandet:
– Registrering i Traces
– Tests
– Chip
– Vacciner samt orme og loppe behandling
– Pas
– Neutralisering (Hvis snuden er gammel nok)
– Transport til Danmark med fly
Tests:
Alle hunde får foretaget følgende tests inden de rejser til Danmark:
Leishmania:
Leishmania er en lille parasit, som kan give alvorlige infektioner hos hunde og mennesker. Smitte sker primært efter bid fra sandfluer/myg (som er en mellemvært) hvorefter parasitten trænger ind i hundens celler. Her kan de forårsage alvorlig sygdom hos hunden.
Er hunden positiv for leishmania, kan den ikke rejse til Danmark, da DFA ikke ønsker bevidst at bringe en sygdom til Danmark, som ikke stammer herfra. Det skal dog understreges at man gerne må havde en hund med leishmania i Danmark.
Det er vigtigt at vide, at en test for leishmania kan være falsk negativ eller falsk positiv. Ligesom sygdommen kan ligge latent i kroppen og først bryde ud flere år senere, hvis den overhovedet gør det. Om en hund får sygdommen eller kan bekæmpe den, er afhængig af dens immunforsvar. Den test som foretages, er ca. 90% sikker. Vi anbefaler, at man gentester hunden for leishmania ved det årlige vaccinationsbesøg hos dyrlægen i Danmark. Det er meget sjældent at vi oplever at vores hunde er positive når testen har været negativ, men skulle din hund få symptomer på leishmania, bør du få taget en ny test hos din dyrlæge uanset hvad. Du er altid velkommen til at kontakte os vedrørende dette, da vi har kendskab til danske dyrlæger som har erfaring med sygdommen.
Leishmania kan ikke helbredes, men har hunden et godt immunforsvar kan den leve et godt liv med leishmania, hvis hunden får den rette behandling.
Tægefeber:
Tægefeber kan blandt andet give ømme muskler og generelt utilpashed, lidt ligesom influenza. Hunden skal behandles (Behandlingen er normalt 3 tabelletter over 21 dage) og er efterfølgende rask. Har hunden et dårligt immunforsvar, skal hunden i nogle tilfælde genbehandles. Tægefeber er også en kendt sygdom i Danmark.
Giardia:
Giardia er en encellet organisme, der kan leve i tarmen hos de fleste husdyr (og mennesker). Hos hunde smittet med Giardia ses mild til alvorlig diarre, værst hos unge hvalpe. Afføringen er typisk ildelugtende og lys i farven, der kan forekomme frisk blod grundet diarre.
Giardia kan smitte til andre dyr og til mennesker. Da Giardia kan overleve i miljøet i op til flere måneder, er det vigtigt at sætte fokus på at udrydde Giardia i miljøet omkring de smittede hunde, sådan at de ikke bliver smittet igen. Dvs. det er vigtigt at samle efterladenskaber op og gøre grundigt rent, hvor det er muligt.
Giardia findes også i Danmark, specielt i København. Det forekommer ofte, hvor der er mange dyr og efterladenskaber, så som grønne arealer og hunde-kenneler (ind- og udland).
Hunden bliver testet for giardia med en snaptest af internatets dyrlæge tæt på afrejse, hvis testen er positiv, påbegyndes behandling. I tilfælde af en positiv test anbefaler vi, at du afleverer en afførings-prøve hos din egen dyrlæge ca. 10-14 dage efter at hunden er flyttet ind, for at være helt sikker på at hunden er helt giardia fri.
Derudover testes der også for:
– Dirofilaria Immitis (tropiske hjerteorm)
– Babesia
– Ehrlichia
– Anaplasma
Sundhedstjek og vacciner
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies inden de rejser til Danmark. Alle hundens vacciner og info som f.eks. chipnummer vil stå i dens EU-Pas.
For at en hund kan rejse til Danmark skal den havde et EU-Pas som lever op til fødevarestyrelsens krav, DFA følger alle kravene til import af hunde. DFA er godkendt af fødevarstyrelsen til import og videreformidling af hunde fra udlandet.
Hundene får et sundhedstjek når de ankommer til internatet, undervejs når de får deres vacciner, ved tegn på sygdom og lige inden de rejser til Danmark da de skal vurderes sunde og raske i forhold til rejsen de skal ud på. Sundhedstjekket er ligessom vi kender det herhjemme.
Du skal forvente at din nye hund, hvis det er en voksenhund, har brug for et tandtjek/en tandrens så snart han/hun er faldet til.
Overdragelse af dit nye familiemedlem
Overdragelsen af dit nye familiemedlem vil ske i Kastrup lufthavn, når hunden lander. Det er som udgangspunkt altid en fra DFA teamet som rejser ned og ledsager hundende til Danmark. Det er forskelligt hvilke tidspunkter vi lander med hundende noglegange er det middag, andre gange aften og en sjælden gang i ny og næ først på natten (Dette prøver vi dog altid at undgå).
Du skal forvente at dit nye familiemedlem er træt, forvirret og stresset i lufthavnen efter den lange flytur. Ved overdragelse i lufthavnen tager vi det i hundendes tempo, uddeler pas, snakker lidt om hvordan turen er gået med den enkelte hund og om der evt. er noget du skal være opmærksom på. Dette tager alt fra 30 min. til 1,5 time.
Det er et krav at du medbringer en sele i lufthavnen, da hundende nemt kan komme ud af et halsbånd.