Sesimbra, Portugal:Internatet er tilmeldt "Amazone wish list". Her kan du bestille en varen som de mangler og dermed støtte internatet direkte.
Varen bestilles og betales online og sendes direkte til internatet - klik her for at se listen !

 

I 2002 bestemte en gruppe frivillige sig for at gøre noget ved det stigende problem af herreløse hunde og katte i byen Sesimbra.

De dannede foreningen Bianca, som er en nonprofil organisation hvis primære formål er at hjælpe de herreløse dyr fra gaden og fra usikre situationer. Da de begyndte havde de ikke noget internat, så alle dyr blev passet og plejet i private hjem eller på hotel for hunde og katte.

I 2006 blev internatet færdigt og det kunne rumme op til 50 dyr.

                    

                                                                        Se video af Ana fra bestyrelsen 

I dag har Bianca over 250 hunde og der er store plads problemer. Ved hjælp af frivillige bygges et nyt internat ved siden af det gamle. Der skal desuden bygges en lille dyrlægeklinik i det nye, så en dyrlæge kan komme fast for at hjælpe dyrene.

                                

                                  
                                                 På udkig efter efterladte hunde

Der er 4 faste medarbejdere på internatet. 3 af den arbejder 8 timer om dagen og 1 arbejder på deltid. Deres arbejde går ud på at gøre rent, give mad og medicin og gå ture med hundene. Det er et hårdt arbejde og det er svært at nå alt for de 4 personer. Frivillige hjælper til med at gå ture med hundene og kører dem til dyrlægen inde i byen.

Bianca gør meget for at informere om dyrevelfærd på de lokale skoler, i håb om at den næste generation kan lære at tage ansvar om dyrene og ikke efterlader dem til deres eget skæbne eller mishandler dem. Det skønnes at op mod 10.000 dyr efterlades i Portugal hvert år.

                               
                                                    På vej til dyrlægen                                          Efterladt af sin ejer !

Bianca har også et neutraliseringsprogram i gang for  hunde og katte. De forsøger at overbevise private ejer om nødvendigheden for dette. Derudover indfanger Bianca herreløse katte, får den neutraliseret, chippet og genudsat. Heldigvis har et par lokale dyrlæger tilsluttet sig dette tiltag og hjælper til en nedsat pris. 

Bianca adoptere egnet dyr til private hjem. Alle dyr som får nyt hjem skal være neutraliseret og chippet.

                                                              
                                                                                      Venter på nyt hjem

Internatet har store problemer med larver i fyrretræerne. Laverne er ufattelige giftige for dyr og mennesker. Man får en slags 2-3. grads forbrænding.

                           

I februar 2008 havde internatet 3 hvalpe som havde været i berøring med disse giftige larver. Den ene af hvalpene mistede en del af tungen.    

Laverne findes i tusindvis i februar og marts måned. Den eneste korrekte fremgangsmåde at bekæmpe disse larver på, er at sprøjte med et specielt produkt som ikke er giftige for dyr og mennesker. Derfor forsøger internatet at overtale borgmesteren om nødvendigheden for at bekæmpe disse laver. De håber på, at et firma bliver sat på opgaven.


                         
                                      Lokale frivillige fra internatet               Bestyrelsen som består af: Ana, Clarisse, Dilia og Rosa


Internatet ligger i byen Sesimbra. Der flyves til Lissabon og køres ca. 50 km syd på.

Du skal selv betale for fly, kost og logi.            

I nogle tilfælde kan internatet hjælpe med at finde en bolig i selve Sesimbra ca. 15-20 min. fra internatet. Prisen er ca. EUR20 pr. nat.
Internatet har også forbindelser til boliger tættere på internatet. Priser er ca. EUR17-20 pr. nat. Gåturen til internatet er på ca.15 min. 
Der kan stilles cykel til rådighed.

De frivillige på internatet er flinke til at hjælpe med transport når det er dem muligt. 


VIDSTE DU, at du kan sponsere en hund på internatet Bianca i Portugal ?

Nogle hunde vil aldrig kunne få et nyt hjem af forskellige årsager. Nogle er simpelthen for gamle til at folk vil give dem et nyt hjem, andre for bange og sky pga. de er blevet mishandlet af deres tidligere ejere eller fra da de levede på gaden.
Det koster EUR10 pr. måned at sponsere en hund. Hundene kan du se på www.bianca.pt/english - klik ude til højre, hvor der står ”Dogs for Fostering”

Vil du vide mere, er du velkommen til at kontakte Mette på e-mail: mette@dfas.dk  


Klik her for at læse mere om byen Sesimbra

Har du lyst til at arbejde som frivillig hjælper, skriv da til DFA på e-mail: info@dfas.dk