Hund fra Grækenland / Skiathos
 

Vi havde i lang tid talt om at få en hund, men hvornår var det rette tidspunkt. Hvilken race og størrelse skulle det være. Især størrelsen af hunden var vi lidt uenige om, den ene var mest til store hunde, den anden til små.
 
Jeg havde læst en del om græske gadehunde, og synes det var den fineste tanke, at kunne give en sådan et godt hjem. Af en eller anden grund, havde jeg det slet ikke det i tankerne, da jeg pludselig selv stod overfor at skulle have en hund.
 
En dag fandt vi en annonce på den sødeste hvalp. Vi faldt for billedet og fik ikke læst teksten 100% igennem. Vi skrev en mail, fik hurtigt en mail tilbage, hvor vi blev bedt om at fortælle, hvad vi kunne tilbyde en hund. Vi blev lidt nervøse, for pludselig skulle vi igennem, hvad der føltes som en lille test, heldigvis for det.

For blandet med nervøsiteten, kom der også en bevidsthed om at, de mennesker der passer på, hvad der kunne blive vores kommende hund, drager omsorg for hunden, og det betyder noget for dem, hvor den kommer hen.
 
Vi fik sammenfattet et svar, og ventede i spænding. Vi fik et dejligt svar tilbage om, at det lød godt, og efter en grundig samtale, blev vi enige om, at vi kunne tage op og se hunden samme dag. Hvis vi ville have hende og plejemor kunne sig god for det,  kunne vi tage hende med hjem med det samme. På vejen gik det op for os, at det var en lille græsk gadehund, vi skulle op og kigge på og det føltes godt.

Vi kom op til hendes plejefamilie, hvor der kom den skønneste lille tumling løbende imod os. Vi var fuldstændig solgt. Efter noget snak og legen med hundene, tog vi vores nye familiemedlem, Bertha, med hjem.
 
Berthas plejemor bad os skrive hvordan det gik med hende, hvilket igen bekræftede mig i, at de mennesker, der havde taget sig af hende, virkelig ville hende det bedste. Det gjorde mig så glad.
 
Vi bliver dagligt spurgt hvilken race hun er, og vi aner det naturligvis ikke, men det er fuldstændig lige meget, for hun er så glad, nysgerrig, legesyg, lærenem, tryg og hamrende fræk, en rigtig god hvalp.
 
I starten gjorde vi meget ud af, at hun skulle føle sig tryg da hun jo har været igennem mange hænder. Til gengæld er det rart at vide, at de hænder, vi i hvert fald kender til, har været så gode med hende, at vi har fået den bedste hund vi kunne forestille os.
 
Vi taler ofte om, at hvis vi skal have en hund til, skal det også være en græsk en. Vi har efterhånden talt med en del der har græske gadehunde, og alle, uden undtagelse fortæller, at de har fået den mest taknemlige og kærlige hund.
 
Rigtig mange mennesker, vi møder siger, at vi da har gjort en god gerning ved at tage en græsk gadehund. I starten føltes det meget underligt, at det som vi så som vores det vigtigste, og det som pludselig gav os så meget liv og glæde, så andre som en god gerning.
 
Nu forstår jeg, at de mener det godt. Jeg synes jo også, at alle dem der arbejder med disse små hunde, gør gode gerninger, og jeg er hver dag så taknemlig for alle dem, som har gjort, at vores nye bedste ven er kommet vores vej.