Nyt fra DFA:


20.12.2007 - Ribe sagen 

Før jul blev DFA, Græskehunde og Gadehunde kontaktet af 2 piger fra Jylland, i det en familie i Ribe havde 23 hunde som blev behandlet dårligt.
Vi gik straks i aktion, da vi var ikke i tvivl, hundene skulle fjernes så hurtigt som muligt. Marianne Jensen fra DFA gik straks i gang og ringede til alle. Efter at det ikke var lykkedes de 2 piger at få vakt politiet interesse for sagen, kontaktede Marianne dem - og fik dem overbevist om at der virkelig var noget galt.
Politiet blev overbeviste, og vi fik deres opbakning at fjerne hundene. Det var dejligt at opleve at politiet handlede til dyrenes fordel, og det skal de have stor tak for. DFA lejede en varevogn og 2 friske mænd tog af sted – inkl. 5 transportkasser – til Ribe og bistod.

De mødtes udenfor stedet, hvor ejerne selvfølgelig ikke ville åbne, så redningsfolk og dyrlæge måtte stå udenfor og vente på politiet. De gik ind i en lade, og her mødte der dem et chokerende syn. Hunde holdt under inhumane forhold - én var så afkræftet at den måtte aflives på stedet. Hvor vi dog føler for den lille hund der skulle ende sine dage efter at have lidt så grusomt.

Endelig kom politiet, og de fik adgang til huset. Efter længere tids forhandlinger, gav ejerne endelig afkald på deres hunde, på nær 5, de 3 er afsat til nye ejere sagde de, og kun 2 vil de selv beholde.

Der er skrevet en del på diverse hjemmesider om både Græskehunde og DFA’s hunde hos familien. Formand og dyrlæge Christina Jespersen vil gerne oplyse om følgende:

DFA har formidlet 2 hunde til en familie på Fanø. Begge hunde er chipmærket og vaccineret efter de regler der gælder for indførsel i DK. Begge hunde blev betalt kontant og med de samtaler vi havde med familien fik vi indtryk at alt var ok. Ca. 6 mdr. efter den sidste hund var blevet formidlet, blev vi kontaktet familien, hvis hund var blevet meget syg og de havde ikke råd til at behandle den. Vi sendte med det samme en dyre sygeplejerske til Fanø for at hente hunden, så den kunne komme i behandling. På det tidspunkt boede familien stadig på Fanø. De havde 4 hunde i alt fra henholdsvis Græske hunde og DFA - og alt var som vi ønskede. DFA havde på det tidspunkt ikke nogen grund til at tage den anden hund tilbage. Vi havde en lang snak med familien og de fortalte at de var kommet i økonomiske problemer og havde ikke råd til dyrlæge til hunden, hvilket kan ske for en hver familie. De lovede at kontakte DFA, hvis den anden hund blev syg, således vi kunne sørge for den også fik dyrlægehjælp i en sådan situation. Vores hund Gimli er chipmærket med nr. 208224000123999. Den er lille og brun/hvid, hanhund.
 
Jeg har tæt kontakt med Jens Beyer, den tilsynsførende dyrlæge for sagen. Jens tjekker dem så tit det er muligt. DFA’s hund er en af dem der er tilbage hos familien. Sidste gang de blev tilset var d. 2/1 2008. Hundene var i god form, de havde taget på og deres negle var blevet klippet.
 
DFA har aftalt med Jens Beyer at han tjekker hundene en gang om måneden det næste halve år og derefter vil DFA lave en speciel aftale, således vi er sikre på ingen hunde lider overlast og vi kan følge om familien tager flere hunde til sig.

Venlig hilsen
Christina Jespersen
Formand