Nyt fra DFA:


22.12.2007 - Muldyr og æsler lider

I november havde, ”The Ekspres”, en engelsk avis, en kampagne kørende der belyste velfærds problemerne hos de dyr, som blev brugt til at fragte turister fra havnen. Sir Stelios Hatzioannou, Easy Jet, har lovet en årlig donation på £24.000 til at hjælpe, med forbedringen af velfærden for disse dyr. Æsel fristedet, the GAWS muldyr/æsel team og Santorinis dyre velfærdsforening (Animal Welfare Association) vil arbejde på dette projekt.

05.11.2007

Æsler rundt omkring i Grækenland bliver mishandlet hver dag. På Santorini har DFA modtaget information om følgende:

Æslerne står på havnen når skibene med turister kommer ind. Her bliver de pakket med bagage og turister som skal ride dem op til deres hotel  Der bliver ikke taget højde for hvor mange kilo der læsses på de arme æsler ! De går på trapper, stejle veje og bakker, på grus, jord og glatte fliser  - hele dagen lang i solen og varmen - uden pause, mad eller vand !

Om natten når de endelig får lidt ro, står de sammenklemt i små stalde og sadlen fjernes ikke !

Et lille håbet er, at krydstogtskibene opfordrer turisterne til at tage en bil i stedet for æslet når de skal transporteres. 2 store krydstogtselskaber lover , at de ikke "aktive vil opfordre" turisterne til at benytte æslerne.

Mange turister er kommet med kommentarer, at de slet ikke vidste at forholdene var så slemme – og at de er glade for at der er kommet fokus på problemet.

Det bedste ville være hvis folk valgte ikke at holde ferie i Grækenland pga. deres syn på dyrevelfærd.

Det græske ministerium siger at de tager turisternes klager om dyremishandling til sig, men hverken ministeriet for turisme eller Santorinis borgmester har noget kommentar.

DFA opfordrer alle til at skrive en protest til:

Mr Aris Spiliotopoulos - Minister of Tourism - arissp@altecnet.gr

Mr Athanasios Oikonomou - President of GNTO (Greek National Tourist Organisation) - aoikono@gntol.gr

Mr Alexandros Kontos - Minister of Agriculture - ka6u016@minagric.gr

Mrs Chrisa Dile - Veterinary departement of Ministry of ag. ka6u016@minagric.gr

Please cc (copy) your letter to: sylvia@enet.gr and k9mailbox@yahoo.com

and bcc (blind copy) to: info@greekanimalrescue.com