Nyt fra DFA:


15.01.2008 - Foie Gras i butikkerne

Vores dyrlæge har taget fat i Salling, Aalborg da de sælger Foie Gras. Kender du til at dette sælges andre steder, så tag fat i dem eller skriv til os, så vi kan gøre det ! Læs Christinas brev og Sallings svar herunder:

Salling Aalborg
Nytorv 8
9000 Aalborg

Jeg henvender mig, da det er kommet til mit kendskab, at Delikatessen i Salling Aalborg sælger foie gras.

DFA ønsker i den forbindelse at gøre Salling opmærksom på, at foie gras er en fødevare, der produceres ved at tvangsfodre ænder og gæs. Dette sker ved at tvinge en trykluftspumpe ned i halsen på fuglene, som hermed udvikler en helt abnorm stor lever. Da produktion af foie gras dermed er den eneste produktionsform inden for landbrug, som decideret gør dyr syge - mange af fuglene dør under opdrættet af hjerte- og nyresvigt eller indre blødninger - er foie gras naturligvis ensbetydende med store lidelser for dyrene.

Som en følge heraf er produktion af foie gras da også ulovlig i Danmark. Men når det importeres fra udlandet og sælges i Salling, så er dyremishandlingen jo bare flyttet udenlands. Ænder og gæs har de samme lidelser og smertefornemmelser, uanset hvor i verden de mishandles.

DFA håber, at Salling er enig heri og i fremtiden vil frasige sig foie gras fra mishandlede ænder og gæs. Hvis Salling fortsat ønsker at sælge foie gras, så anbefaler jeg den spanske gåseleverpostej, Patería de Sousa, der har fået tildelt prisen Coup de Coeur af Paris International Food Salon til stor røre for bl.a. franske foie gras producenter. Patería de Sousa producerer nemlig deres prisvindende gåseleverpostej helt uden tvangsfodring og gæssene er sågar fritgående, hvilket de spanske producenter giver til grund for, at deres gåseleverpostej er mere velsmagende end den franske foie gras.

På forhånd tak

Venlig hilsen

Christina Jespersen
Dyrlæge

Svar fra Salling:

Til Christina Jespersen.
Mange tak for Deres mail vedr. Sallings Delikatesses salg af foie gras.
Trods mange kunders efterspørgsel har vi med baggrund i Deres henvendelse
besluttet at vi fremover ikke vil sælge foie gras i vores delikatesse afdeling i
Aalborg.

Med venlig hilsen
for F. Salling A/S
Hans Hansen
Direktør