Nyt fra DFA:


19.12.2007 - Der bliver ikke uddelt gift på Chios næste år !!

Der er kommet et nyhedsbrev fra den konference GAWF holdt sidste år. Charlotte og Christina skulle have været med, men blev stoppet pga. snestorm. DFA støttede dog med tolke osv. I nyhedsbrevet bliver det forhold om Chios borgmester der uddelte gratis gift til befolkningen omtalt, han sagde det var til rotter, men alle viste jo godt hvor det endte og skulle ende. Det var også oppe her på siden og der blev holdt underskriftsindsamling og det var en kæmpesucces, inden længe var der alle vegne fra modtaget 500 mails, og nu har i og dyrevenner i andre lande været med til, at Borgmesteren har lovet, at der ikke bliver lagt mere gift ud. Så det nytter med underskriftindsamlinger :-)))

Carly Provan beretter om Chios society’s kampagne mod udlevering af gratis gift på Chios:

Jeg modtog et opkald fra en, der i Chios nyheder havde hørt, at Chios borgmester Dr. Broulis, d. 9. oktober 2007, ville uddele gratis gift, i små mængder, for at afskaffe rotterne på Chios. Jeg begyndte derfor, at sende denne mail rundt i verden, og fik en rigtig god respons. Dette er brevet jeg skrev:

Kære venner.

Det er blevet mig fortalt, at d. 9. oktober vil Chios borgmester, Dr. Petros Broulis uddele gratis gift til husstandene på Chios, Grækenland. Han siger det er for at dræbe rotterne, men vi ved alle at denne gift er dødelig, og vil dræbe hundredvis af både gade- og husdyr, på en grusom måde.
Dette er en hastig, indtrængende bøn til jer alle; vær også sød at skrive til borgmesteren, og den lokale avis her på Chios med jeres tanker. Email til news@alithia.gr

Med venlige hilsner fra Carli Provan-Politis
President www.chiosaws.org

Efter blot et par timer, modtog jeg over 500 mails, og Chios tv og nyhedsavis ved navn Alithia ville tage med mig, og interviewe mig live fra giftuddelingen. Så d. 9. oktober mødte jeg op kl. 10 om formiddagen med kameraholdet fra Alithia, Antenna og Alpha. Vi optog, hvor let det var at modtage 2 store poser fyldt med blå, rund gift. Hundredvis af Chios husstande, selv præster, var mødt op for at modtage giften. Jeg talte i tv om de dyr der ville lide, om miljøet, og om børn. Jeg har en søn på 5 der kunne tro at det var slik. Det blev sendt samme aften og en mediebombe eksploderede. Alithia nyhedsavis var på vores side, med billeder af forgiftede dyr og protestbreve fra rundt om i verden. Chios borgmester ville dog stadig ikke tale om det. Jeg ringede til ham, men han ville ikke tale med mig.

12. oktober: Jeg selv, Pepi Bouse, CAWS vicepræsident, og en lokal politiker blev ringet op og spurgt om vi ville deltage i en live debat på ET-3 kl. 9.00 samme dag. Det var fantastisk. Den kvindelige journalist var på vores side, ligesom tusinder af andre. Hun angreb politikeren, som gjorde det tydeligt at han var gået for vidt, og at det han gjorde var forkert. Han sagde de havde gjort det i over 9 år, og at alle gjorde det.

Repræsentanter fra dyre velfærdssamfundet (Animal Welfare society) på øen, har nu mødtes med borgmesteren og nyheden er fantastisk. Der vil ikke blive uddelt gift næste år, og borgmesteren vil arrangere møder med gruppen til foråret, for at diskutere den fremtidige kontrol af rotterne, ved brug af passende, menneskelige metoder.