Navn:                                  Timber

Køn:                                    Han, ikke kastreret

Cirka alder:                        Født april/maj 2016, præcis dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       8-10 kg

Formidlingsgebyr:          3000,- + hundesygekasse forsikring                          

Kommer fra:                      Portugal

Befinder sig:                     Hos plejefamilie i Frederiksværk

Kontaktperson:                Ida på mail: ida@dfas.dk

                                                                                     

  

 

                                                Klik her for at se video

                                                                                       
Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:
Timber er en skøn og sjov lille fyr som kommer fra et internat i Portugal. Du kan besøge ham i Frederiksværk, hvor han er i pleje hos sin kontaktperson. Timber er født i april/maj 2016.


Skønne Timber har haft en forsigtig start på sit nye liv i Danmark, han syntes verden er stor og mange ting er lidt farlige. Han knytter sig dog hurtigt, når han finder ud af at man ikke er farlig og en godbid kan også hjælpe en godt på vej. Tålmodighed og kærlige rammer er nøgleordene for Timber.


Timber er meget glad for andre hunde, og støtter sig meget op af dem. Han søger derfor et hjem, hvor der også er en hundebror/søster som vil lege, putte og støtte ham.


Når Timber føler sig tryg i sine omgivelser er han dog som hvalpe er flest. Fuld fart frem, vil lege og pjatte, snakkende og helt igennem skøn. Timber er en medium aktiv hund.


Da han er et podengo mix elsker at han løbe og lege. I sær lege hvor han skal søge efter godbidder. Timber har et rigtig godt hundesprog og vil meget gerne snakke med alle hunde han møder på sin vej.

 

Er du den rette for Timber og kan tilbyde ham et trygt og kærligt hjem? Så kontakt Ida på ida@dfas.dk____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA