Navn:                                  Timber

Køn:                                    Han, ikke kastreret

Cirka alder:                        Født april/maj 2016, præcis dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       Ca. 10 kg

Formidlingsgebyr:          3000,- + hundesygekasse forsikring                          

Kommer fra:                      Portugal

Befinder sig:                     Hos plejefamilie i Frederiksværk

Kontaktperson:                Ida på mail: ida@dfas.dk eller mobil 29701066
 

Bemærk:                             Ejer skal selv tilmelde Timber til hunderegisteret.

                                                                                     

 

 

 

                                    Klik her for at se video

                                                                                       
Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania. Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:

Timber er en skøn og dejlig lille fyr som kommer fra internatet i Portugal. Han blev fundet i en container med sine to brødre. Den ene bror var desværre allerede død, den anden bror har fået hjem.

Skønne Timber har haft en forsigtig start på sit nye liv i Danmark, han syntes verden er stor og mange ting er lidt farlige. Han knytter sig dog hurtigt, når han finder ud af at man ikke er farlig og en godbid kan også hjælpe en godt på vej. Tålmodighed og kærlige rammer er nøgleordene for Timber. Han hopper ikke direkte i armene på han nye mennesker, men når han er tryg, så er han den største puttetrold, og sover gerne i arm.

Timber har i marts 2017 været en tur i Bernstoffsparken, Hellerup sammen med Ida og adfærdsbehandler Anette Quist og hendes 2 hunde. Timber havde en skøn dag og nød at løbe rundt sammen med de andre hunde. Bagefter tog de hjem i lejligheden, hvor Timber mødte sønnen uden problemer.

Timber vil elske at bo sammen med en anden hund, som han kan løbe og lege med. Han kan også sagens bo med børn fra 10 år og op. Lejlighed er ikke noget problem, men ikke lige midt i en trafikeret by. Han går pænt i snor. Han skal ikke til en førstegangs hundeejer.

Når Timber føler sig tryg i sine omgivelser er han dog som hvalpe er flest. Fuld fart frem, vil lege og pjatte, snakkende og helt igennem skøn. Timber er en medium aktiv hund.
Da han er et podengo mix elsker at han løbe og lege. I sær lege hvor han skal søge efter godbidder. Timber har et rigtig godt hundesprog og vil meget gerne snakke med alle hunde han møder på sin vej.

DFA betaler 1 time hos adfærdsbehandler Anette Quist, så Timber og hans nye familie kommer godt fra start.
 

Kan du tilbyde Timber med de charmerende stritører et kærligt hjem eller vil du høre mere om ham, så kontakt hans formidler - se info øverst.
 


____________________________________General information________________________________

Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA