Navn:                                  Texas

Køn:                                    Han, (ikke kastreret og ikke med i prisen)

Cirka alder:                        Født oktober 2016, præcise dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       7-10 kg

Formidlingsgebyr:          3000,- + hundesygekasse forsikring                          

Befinder sig:                     I Grækenland

Forventet hjemkomst:    Efter aftale

Kontaktperson:                Ruby på mail: ruby@dfas.dk

        

           

 
   


Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:
Texas boede hos en familie i Grækenland med 4 hunde. Naboerne som ikke kan lide hunde var ikke fan af 4 stk i deres baghave, så de kastede gift ind i haven. 1 hund døde. Texas ejer fik at vide at de skulle være på vagt ellers ville resten af deres hunde lide samme skæbne. De kontaktede derfor skiathos dog shelter for at få hjælp til at finde nye hjem til dem.

Texas er en sød og dejlig dreng på bare 5 måneder. Han er blevet indleveret sammen med hans mor, som er 2 år gammel. Han elsker at blive taget op, at få opmærksomhed, nusse, lege med bolde og reb og gør alt for at charme sig til en godbid.

Texa er en lille hund der pt vejer 7 kg.

Kan du give Texa et dejligt hjem? Så kontakt Ruby på ruby@dfas.dk.


____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA