Navn:                                  Sasha & Kika

Køn:                                    Hunner, steriliseret

Cirka alder:                        Født 8. maj 2011
Forventet slut vægt:       5-7 kg

Formidlingsgebyr:          2000,- + hundesygekasse forsikring                          

Befinder sig:                     I Portugal

Forventet hjemkomst:    Efter aftale

Kontaktperson:                Ida på 2970 1066 eller på mail: adoption@dfas.dk
 

                                                                          Sasha

 

                                                                          Kika

 


Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:
Disse 2 skønne søskende har boet i en familie i hele deres liv, lige siden de var hvalpe. Deres familie har dog valgt at bosætte sig i udlandet og efter forgæves at forsøge at finde et hjem til dem besluttede familien at tage dem til dyrlægen for at få dem aflivet.

Dyrlægen fik dog talt familien fra aflivning og de betalte i stedet for at de blev steriliseret. Efterfølgende ringede dyrlægen til internatet som afhentede dem. De er søde og kærlige søstre som leder efter et hjem med massere af kærlighed.
 
Da de har boet sammen altid søger vi allerhelst en familie til dem sammen, da de finder støtte i hinanden.
Vi søger en familien uden helt små børn til dem. Større børn og børnebørn er ingen hindring.
 
De er af racen York shire terrier. Det er en race der er kendt for at være en klog og loyal hund. Der skal forventes daglig pelspleje og de skal til hundefrisør nogle gange om året.

Er det dig der har rammerne til at disse 2 skønne søstre kan få en fantastisk senior tilværelse? Så send en mail til Ida


 


____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA