Navn:                                  Salsa

Køn:                                    Hun, steriliseret

Cirka alder:                        Født  2010, præcise dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       20 kg

Formidlingsgebyr:          2000,- + hundesygekasse forsikring                          

Befinder sig:                     I Portugal

Forventet hjemkomst:    Efter aftale

Kontaktperson:                Ida på 2970 1066 eller på mail: adoption@dfas.dk                                              Klik her for at se video


Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:
Salsa er en sød og kærlig senior pige, som charmer sig ind på alle hun møder på sin vej. 

Salsa plejede at leve på gaden i en mindre by, hvor hun havde fundet et hjørne i tryghed og en restaurant som stillede lidt mad ud. En dag begyndte en lokal mand pludselig, at sige at hun ikke måtte være der og hvis ingen fjernede hende så ville han få hende til at forsvinde. Bianca internatet blev derfor kontaktet og de kom straks og hentede hende så hun kunne komme på internatet i sikkerhed. 

Salsa er godmodig og tillidsfuld overfor mennesker. Hun vil elske gåture i skoven, putte på sofaen, en blød og varm seng at sove i og daglig menneskekontakt. 

Salsa går fint sammen med de andre hunde på internatet, men da hun er en ældre hunde-pige, vil hun foretrække et hjem med en alders-svarende hund eller et hjem uden hund.  

Salsa mangler lidt fortænder, men dette holder ikke hendes smil tilbage når man vil snakke og nusse. 

Kan du give Salsa den senior tilværelse hun fortjener? Så send en ansøgning med lidt om dig selv og din hverdag til os.


____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA