Navn:                                  Nellie

Køn:                                    Hun, steriliseret

Cirka alder:                        Født  juli 2009, præcise dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       14-16 kg

Formidlingsgebyr:          2000,- + hundesygekasse forsikring                          

Befinder sig:                     I Portugal

Forventet hjemkomst:    Kan komme til Danmark 28. november 2016

Kontaktperson:                Jette på mail: jette@dfas.dk
            

 
 

 
Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:
Nellie er en kær og god pige, som på internatet omgås de andre hunde uden problemer.

Hun blev efterladt af hendes ejer sammen med ejers anden hund Tini. Tini har for år siden fået hjem i Danmark, men ingen vil have Nellie.

Hun har boet på internatet længe nu og oveni dette har hun haft navlebrok og måtte opereres. Nellie er nu 100 procent rask og nu håber vi at hendes familie dukker op, så hun fremover kan leve et seniorliv i luksus! Hun savner ro og opmærksom i hendes hverdag.


Nellie er sød overfor børn. Katte derimod syntes hun ikke er et hit.


Hun er 45 cm og vejer ca 15 kg. Hun er god med andre hunde som hun gerne vil hilse på og har et normalt aktivitets niveau i forhold til hendes alder. Det vil sige at hun er en hund der elsker hendes gåture, men bestemt også vil nyde at kunne ligge i en blød sofa og sove!

Har du tid til en dejlig pige, som stadig har nogle gode år tilbage? Så send en mail til Jette på Jette på jette@dfas.dk


____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA