Navn:                                  Monty

Køn:                                    Han, (ikke kastreret og ikke med i prisen)

Cirka alder:                        Født 29. september 2016
Forventet slut vægt:       20 kg

Formidlingsgebyr:          2000,- + hundesygekasse forsikring                          

Kommer fra:                      Grækenland

Befinder sig:                     Hos plejefamilie i Uggerløse

Kontaktperson:                Ida på 2970 1066 eller på mail: ida@dfas.dk
 

        
                                                                                                                                                                             
Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania. Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:

Monty kom til Danmark d. 24/2 2017 til en familie der havde forelsket sig i ham.

Det viser sig desværre at familien ikke har tilladelse til at have mere end en hubd i henhold til deres lejekontrakt. Derfor søger Monty efter et nyt hjem. Monty er heldigvis stadig så ung, så skiftet ikke vil blive for hårdt for ham, men det er vigtigt at finde det helt rigtige hjem, som ikke opgiver Monty for noget og som vil give ham et hjem han kan blive gammel i.

Han elsker at være ude i haven uanset hvilket vejr det er. Han elsker at lege og at bruge næsen. Monty er en hund der vil elske en ejer der vil bruge tid på at træne med ham og lege søgelege.


Monty lægger sig til at sove når man kører bil, og går fint i snor. Han er god til børn fra 3 og op efter. Katte og andre hunde er venner, som man kan lege med. Monty elsker legetøj. Han er dog stadig bare en stor hvalp der lige skal lære hvilet legetøj der er hans og hvis der er børnenes.

Han er ikke helt renlig endnu, men det skal nok komme med den rigtige træning. Der skal ligeledes trænes alene hjemme.

Monty elsker at lege, at putte i sofaen og sengen og godbidder. Han kan give pote, når man siger "goddag" og man har en lille godbid i hånden.

Han er lidt sky over for nye mennesker, og gør af dem. Igen er dette en ting som kan trænes væk hos den rigtige ejer da han stadig er så ung og aldrig har været udsat for noget negativt. ET par godbidder kan dog afhjælpe det meste.

Monty havde som hvalp så voldsom diarré at det påvirkede hans tarme. De er derfor blevet syet til mavevægen. Dette har ingen betydning for ham overhovedet, men skal nævnes overfor ens dyrlæge hvis Monty en dag skal opereres i maven.

Vil du ud og hilse på Monty? Så kontakt Ida.
 


____________________________________General information________________________________

Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA