Navn:                                  Metisha

Køn:                                    Hun, steriliseret

Cirka alder:                        Født  2012, præcise dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       10 kg

Formidlingsgebyr:          2000,- + hundesygekasse forsikring                          

Befinder sig:                     I Portugal

Forventet hjemkomst:    Efter aftale

Kontaktperson:                Ida på 2970 1066 eller på mail: adoption@dfas.dk 


Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:
Lille Metisha blev fundet efterladt i en lille jordhule som hun selv havde gravet tæt på internatet i Portugal. Metisha lå i denne jordhule da hun havde født to hvalpe. En af de frivillige var en dag ude og gå, og så lille Metisha og hvalpene. De blev herefter bragt til internatet i sikkerhed. 

Metisha er meget imødekommende og tillidsfuld overfor mennesker. Hun vil meget gerne nusses og snakkes med at de frivillige på internatet. Metisha er god med de andre hunde på internatet, er testet okay med børn og har et medium aktivitetsniveau. 

Methisha går stadig sammen med sin ene hvalp Madox, som vi også har til adoption. Methisa's anden hvalp har fået et trygt og kærligt hjem. 

Methisa vil passe ind i de fleste hunde kyndige hjem, vi kan derfor ikke forstå, hvorfor hun stadig efter snart 1,5 står og venter på sin helt egen familie.

Kan du give Methisa et godt og trygt hjem? Så send en ansøgning med lidt om dig selv til os.


____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA