Navn:                                  Meku

Køn:                                    Han, kastreret

Cirka alder:                        Født  2009, præcise dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       8 kg

Formidlingsgebyr:          2000,- + hundesygekasse forsikring                          

Befinder sig:                     I Portugal

Forventet hjemkomst:    Efter aftale

Kontaktperson:                 Ida på 2970 1066 eller på mail: adoption@dfas.dk
                            

                        

                
Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.


Baggrunds historie:
Dejlige Meku er en fantastisk senior dreng. Han elsker alle hunde på internatet i Portugal og alle mennesker. Selvom han går under betegnelsen seniorhund har han massere af energi og vil gerne ud og opleve verden udenfor internatet på gåture.

Han vil passe ind i de fleste familier. Det er dog vigtigt at man er afklaret med at det er en hund for livet. Især når det er en seniorhund der allerede har været igennem en masse skift i livet og en omtumlet tilværelse.

Han er blevet fundet på gaden helt alene med brok som han nu er opereret for. Heldigvis blev han fundet og bragt til internatet. Vores gæt er at han har haft en familie og er blevet smidt på gaden da de har opdaget hans brok og ikke ville betale for en operation. Han virker så glad for mennesker at han ikke kan have boet på gaden ret længe og ville have haft svært ved at klare sig længe på grund af hans lille størrelse.
Det må påregnes at han har nogle små seniorskavanker som eksempelvis dårlige tænder og stive led grundet hans alder. Han er blevet kastreret af danske dyrlæger som DFA sendte til Portugal.

Vi håber at nogen vil have lyst til at give denne seniorfyr  hans drømme tilværelse i Danmark. Er det dig der kan give ham den? Så send en mail til Ida.

 


____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA.