Navn:                                  Markl

Køn:                                    Han, kastreret

Cirka alder:                        Født juli 2015, præcise dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       8 kg

Formidlingsgebyr:          3500,- + hundesygekasse forsikring                          

Befinder sig:                     Portugal

Forventet hjemkomst:    Efter aftale

Kontaktperson:                Ida på 2970 1066 eller på mail: adoption@dfas.dk

  
  
 
 


                                                                                                                                                                             
Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania. Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:

Den haleløse fyr Markl et en sjov og langbenet lille dreng. Han er taget ud af det offentlige internat, da de afliver de hunde der ikke får hjem indenfor kort tid og internatet DFA samarbejder med henter derfor indimellem adoptionsegnede hunde på internatet når de har plads.

Markl blev fanget af den lokale hundefanger da han løb rundt på stranden i Portugal. Her var han blevet efterladt af hans tidligere ejer.
 
Markl er en sød dreng som elsker hans hundekammerater. Han lister omkring på hans lange hurtige ben når han lukkes fri og han elsker at gå ture.

Han er en lille fyr på omkring 8 kg, men med meget lange ben.

Markl vil elske en familie uden små børn. Han elsker mennesker og er god ved de hunde han kender, men han kan godt blive lidt skræmt ved høje lyde.

Vil du vide mere? Så send en mail til Ida.
 


____________________________________General information________________________________

Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA