Navn:                                  Lise

Køn:                                    Hun, steriliseret

Cirka alder:                        Født  2011, præcise dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       19 kg

Formidlingsgebyr:          2000,- + hundesygekasse forsikring                          

Befinder sig:                     I Portugal

Forventet hjemkomst:    Efter aftale

Kontaktperson:                 Ida på 2970 1066 eller på mail: ida@dfas.dk

 

                                    

                        

                
Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.


Baggrunds historie:
Lise har boet på gaden længe. Hun boede her sammen med en hanhund vi mener var hendes bror. Han døde og Lise var helt alene i verden. Folk i det område hun holdte til ved ringede til internatet der hentede Lise.

Lise er en sød hund der hurtigt bliver de frivilliges darling. Desværre kan man via et billede ikke fornemme hendes fantastiske personlighed. Hun er en mild og blid hund, som gerne vil nusse. Hun går pænt i snor.

Hun syntes at larmen på internatet er lidt overvældende. Hun kryber når de andre hunde gøer og søger det menneske som er sammen end hende. Hun søger et hjem uden børn og helst uden en voldsom eller gøende hund eller for meget larm i byen. Lise er en hund der vil elske det på landet hvor hun kan få eg roligt hjem uden for meget støj.
Når Lise først er ude og gå tur er det med den lille fine halestump oppe. Det samme gør sig gældende når hun bliver udvalgt til at nusse. Vi ved ikke hvad der er sket med hendes hale. Måske er hun blevet født uden. Måske er den blevet klippet af. Ikke desto mindre kan hun sagtens stadig logre med den og gør det flittigt når det er godbidder i sigte.

Alt i alt en pige som søger stabilitet og massere af kærlighed med det blideste sind. Hun er en rolig hund som søger et hjem uden for meget larm.

Skal Lise bo hos dig? Så kontakt Ida.

.


____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA.