Navn:                                  Kenzo

Køn:                                    Han, kastreret

Cirka alder:                        Født 12. juni 2016
Forventet slut vægt:       20-25kg

Formidlingsgebyr:          2500,- + hundesygekasse forsikring                          

Kommer fra:                      Halkidiki

Befinder sig:                     Hos plejefamilie i Næstved

Kontaktperson:                Ida på 2970 1066 eller på mail: ida@dfas.dk


 
                           

                        


Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:
Kenzo blev fundet på gaden sammen med hans søster Kaya, som har fået hjem i Danmark. Kenzo var blevet kørt over af en båd trailer og Kaya nægtede at forlade hans side. Han blev taget til dyrlæge hvor han fik noget smertestillende og smidt tilbage ud på gaden efter 8 dage da ingen vidste hvad de skulle gøre af ham.

Efter 20 dage handlede en dame endeligt på hans fortsatte smerter i benet og tog ham til dyrlæge. Det var længe uvist hvorvidt hans ben kunne reddes eller måtte amputeres. Han har fået taget røntgen 2 gange i Grækenland og er blevet tilset af en dansk dyrlæge for at vi 100 procent kendte omfanget af hans skade inden han nu er sat til adoption.

Kenzo har i Grækenland boet i en privat hundepension, da ingen internater havde plads til ham. Det betyder også at han har været i menneske hænder hver eneste dag. Det har kostet en mange penge at have ham i pension, han har desuden flytte plejefamilie hele 3 gange på hans tid i Danmark og vi håber at han snart knuser en families hjerter så det viser sig at det har været det hele værd!

Kenzo er super sød, nysgerrig og vil gerne andre mennesker og hunde. Han kan få mange timer til at gå med et tyggeben eller med at sidde i haven og kigge på fugle.

Han vil gerne gå tur og lege med andre hunde. Desuden er han er meget glad for at putte og nusse og er meget kærlig.

Kenzo er renlig og god med børn. I en af hans plejefamilier har han gået med en fritgående kanin uden problemer. Han er en sød og blid dreng.

Han er meget lærenem og glad for mad, så det kan også bruges ved indlæring, han lærte at sitte på 2 dage og kan dække. Han er dog så glad for mad at man lige skal holde øje hvis der står mad på bordet og man ikke selv er der.

Han reagerer godt på indkald og tidligere plejemor har kunne gå løs med ham i fx hundeskoven hvor der er hegn omkring. Han bliver i nærheden og kommer når man kalder.

Kenzo er som sagt blevet tilset af en dyrlæge i Danmark, som er meget positiv. Han kan med nogle få øvelser få et rigtig godt liv. Han løber og leger allerede og han elsker at gå tur. Han skal dog have opbygget muskelmasse der kan afhjælpe ham og det er derfor vigtigt at ny familie syntes at det er sjovt og hyggeligt at træne disse med ham dagligt. Vi anbefaler at han kommer til et hjem uden trapper.

Kenzo er i pleje på Sjælland. Dyrlægen kan også kontaktes hvis man ønsker uddybning.

Kan du give Kenzo kærlighed og stabilitet? Så kontakt Ida på ida@dfas.dk

 ____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA