Navn:                                  Frank & Filomena

Køn:                                    Han & hun, neutraliseret

Cirka alder:                        Født  2013, præcis dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       8 kg

Formidlingsgebyr:          3500,- + hundesygekasse forsikring                          

Befinder sig:                     I Portugal

Forventet hjemkomst:    Efter aftale

Kontaktperson:                Ida på 2970 1066 eller på mail: ida@dfas.dk                                                                 Frank                                                    Filomena

 


Dyrlæge check:
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:
Frank og Filomena er det sødeste lille par. Frank er glad, nysgerrig og udadvendt. En rigtig lille eventyrer der gerne vil være der hvor tingene sker og som charmer sig ind på alt og alle. Han elsker børn og både hvalpe og voksne hunde.

Filomena og Frank har fulgtes ad hele livet og hvor Frank sagtens kan klare sig uden Filomena syntes hun at det er rart at Frank viser vejen frem. Filomena er mere stille, tilbageholden og elsker nus.

De 2 har boet sammen altid og er blevet tvangsfjernet fra deres ejer. Frank og Filomena søger derfor efter deres nye hjem.


De kræver lidt pelspleje. På billederne ses de med deres lange pels. Lige nu er de begge sommerklippet for at klare den varme sommer.


Kan du give et hjem fyldt med kærlighed til 2 fantastiske personligheder?
Så send en mail til Ida på ida@dfas.dk.


____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA