Navn:                                  Frank

Køn:                                    Han, neutraliseret

Cirka alder:                        Født  2013, præcis dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       8 kg

Formidlingsgebyr:          3500,- + hundesygekasse forsikring                          

Kommer fra:                      Portugal

Befinder sig:                      Hos plejefamilie i København

Kontaktperson:                Ida på 2970 1066 eller på mail: adoption@dfas.dk
 


 


Dyrlæge check:
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:
Frank er den sødeste lille hund, en rigtig charmetrold, som har ventet længe på internatet, da han var en retssags hund. Retssagen er nu afsluttet og han er derfor kommet til Danmark. Frank kan besøges hos sin plejefamilie i København. 

Frank er glad og nysgerrig. Han elsker at give den gas med andre hunde, han løber så hurtigt at hans små ben næsten ikke kan følge med. 

Frank elsker sine gåture og at blive nusset, og hvis det stod til ham kunne han sidde oppe hos en hele dagen. 

Frank fik for nyligt barberet alt hans pels af, da den desværre ikke kunne reddes af en hunde-frisør. Hans pels vokser fint ud igen, det er dog vigtigt at man vil børste den engang i mellem, så der ikke kommer knuder igen. 

Frank kan være lidt tilbageholden, han vil bare gerne lige se nye mennesker lidt an. Når han møder nye mennesker skal der dog ikke mere til end en godbid så vil han straks sige hej. 

Vi søger som udgangspunkt et hjem til Frank uden så børn -5, da Frank skal havde lov til at se tingene lidt an og det ville være bedst hvis han kunne blive introduceret overfor små børn over flere gange. 

Kan du give Frank et hjem fyldt med kærlighed  så send en mail til Ida.____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA