Navn:                                  Fada

Køn:                                    Hun, steriliseret

Cirka alder:                        Født juni 2016, præcise dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       16-18 kg

Formidlingsgebyr:          3500,- + hundesygekasse forsikring                          

Kommer fra:                      Portugal

Befinder sig:                     Hos plejefamilie i København

Kontaktperson:                Ida på 2970 1066 eller på mail: adoption@dfas.dk
 




                           

Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:
Fada er en meget smuk og charmerende hundepige som kan besøges hos hendes midlertidige hjem i København. Hun blev fundet midt på en trafikeret vej, hvor bilerne bare dyttede af hende og tæt på af hende. Til sidst var der en lokal som stoppede op og kørte hende ud i tryghed på internatet. 

Fada er en meget glad hundpige, som elsker nus og kram. Fada deler også gerne kys ud, hvis hun kan slippe af sted med det. Fada er meget imødekommende overfor de mennesker hun møder i sit midlertidige hjem samt på gåture og er meget tillidsfuld. 

Fada elsker gåture, er meget legesyg da hun stadig er en unghund og renlig. Fada skal stille og roligt lære basis ting som f.eks. at gå pænt i snor, ikke lege når man skal havde sele og snor på, ikke hoppe op osv.

Fada elsker at give den gas, det er derfor vigtigt at hendes kommende familie er klar på nogle gode gåture og oplevelser i naturen. 

Kan du give Fada et kærligt og trygt hjem? Så send en mail med lidt om dig selv og din hverdag.


____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA