Navn:                                  Eliosa

Køn:                                    Hun, steriliseret

Cirka alder:                        Født  2011, præcise dato kendes ikke
Forventet slut vægt:        8 kg

Formidlingsgebyr:           2000,- + hundesygekasse forsikring                          

Befinder sig:                      I Portugal

Forventet hjemkomst:     Efter aftale

Kontaktperson:                 Ida på 2970 1066 eller på mail: adoption@dfas.dk

 

                          

                        

                
Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.


Baggrunds historie:
Lille Eliosa på ca. 6 år og 40 cm høj/ryg, blev fundet af et lokalt ægtepar og bragt til internatet, da hun gik alene og var dehydreret grundet sommervarmen. 

Eliosa elsker at blive nusset, og fungerer godt socialt med de andre hunde på internatet. Ser Eliosa en mulighed for at blive nusset, kommer hun straks og sætter sig ved siden af en. 

Hun har en fin lang pels og man skal derfor børste hende et par gange ugentligt. 

Det må påregnes at hun har nogle små seniorskavanker som eksempelvis dårlige tænder. Hun er blevet steriliseret efter hun kom til internatet i Portugal. 

Vi håber at nogen vil have lyst til at give denne seniorpige hendes drømme tilværelse i Danmark og et liv som en hver hund fortjener.

Er det dig der kan give hende den? Så kontakt Ida på adoption@dfas.dk


____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA.