Navn:                                  Della

Køn:                                    Hun, steriliseret

Cirka alder:                        Født 2014, præcise dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       8 kg

Formidlingsgebyr:          3500,- + hundesygekasse forsikring

Befinder sig:                     I Portugal

Forventet hjemkomst:    Efter aftale

Kontaktperson:                Ida på 2970 1066 eller på mail: adoption@dfas.dk
 

 

                                                Klik her for at se video
                                                    Klik her for at se video
 


Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:
Della kom til internatet i april måned 2017. Frivillige på internatet besøgte et offentligt internat hvor hundene bliver aflivet efter få dage hvis ingen har afhentet dem. Det kunne de ikke klare skulle ske for Della, så de tog hende med.

Della er en lille pige på kun 8 kg. Hun er glad for de andre hunde hun går sammen med - som alle er små hunde. Della er 2-3 år gammel. Da hun er dumpet på et offentligt internat ved vi intet om hendes fortid.

Hun har dog været på diet da hun var overvægtig så et gæt er at hun har været forkælet hos en ældre person som er afgået ved døden og de efterladte har smidt Della af på internatet. Hun virker ikke som en hund der har boet på gaden eller som er blevet behandlet dårligt.

Hun er blevet sundhedsundersøgt og bortset fra lidt for mange kilo på siden fejler hun intet. Hun har allerede tabt sig en del kilo og er blevet en meget flottere hund ligesom hun er blevet steriliseret. Hun kommer godt ud af det med større børn. Hun er dog ikke en hund vi vil anbefale i helt små børnefamilier på grund af hendes lille størrelse.

Vil du vide mere om Della eller kan du give hende et hjem? Så kontakt Ida.

 


____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA