Navn:                                  Bongo

Køn:                                    Han, kastreret

Cirka alder:                        Født 2016, præcise dato kendes ikke
Forventet slut vægt:       14-16 kg

Formidlingsgebyr:          3500,- + hundesygekasse forsikring                          

Kommer fra:                      Portugal

Befinder sig:                      Hos plejefamilie i Haslev

Kontaktperson:                Ida på 2970 1066 eller på mail: adoption@dfas.dk


  

Dyrlæge check:  
Hundene bliver vaccineret med standard vaccine (mod hundesyge, smitsom leverbetændelse, parvovirus, kennelhoste og Leptospirose) og har fået vaccine mod rabies. Hundene bliver ligeledes for Leishmania . Hunden får orme- og loppekur inden den forlader udlandet, har EU pas og er chipmærket. Ejer skal selv tilmelde hunden til hunderegisteret.
 

Baggrunds historie:
Charmerende Bongo kan besøges i Haslev, hvor han er i pleje. Bongo er den gladeste dreng med et højt energi niveau. Han har taget starten på sit nye liv i Danmark rigtig flot, og nyder at få opmærksomhed samt stimulering. Det vil derfor være et plus, hvis hans kommende familie vil gå til hunde træning med ham. 

Første gang vi så Bongo på internatet tog det os ikke 2 sekunder at falde pladask for Bongo! Han kom løbende og var klar på en stor krammer. 

Da Bongo ankom til internatet var han i meget dårlig stand. Hans hår var langt og filteret og han måtte klippes helt kort. Han bliver en langhåret hund, så man skal børste ham dagligt og skal gerne gå til hunde-frisør. 

Han har et fantastisk sind, er god med børn og andre hunde. Han er neutraliseret og ca 1 år gammel. 

Kan du give Bongo et liv hvor han aldrig mere vil blive forsømt og kan få sine lange gåture?

Så send en mail til Ida på adoption@dfas.dk.____________________________________General information________________________________
Leishmania:
Leishmania er en smitsom sygdom der ikke findes i Danmark. Den smitter fra hund til hund via en sandflue som lever i Sydeuropa (Grækenland, Portugal, Spanien, Italien osv.). Mange hunde i sydlandene lider af denne forfærdelige sygdom som ikke kan helbredes. Det er en sygdom, der ikke er forsket særligt meget i, og der findes ingen forebyggende vaccine. Når hunde bliver stukket af sandfluen, vil smitten spredes i blodet på hunden. Derefter kan der gå kort eller lang tid inden sygdommen kan komme i udbrud. Sygdommen rammer på 2 måder. 1) Hudsygdom der giver hårtab, eksem, lange krogede negle, ringe om øjnene. Hunden kan medicineres så den kan leve et godt liv alligevel. 2) Smitten rammer de indre organer (lever og nyrer). Hunden kan ikke helbredes og bør aflives. Det er denne sygdom DFA på ingen måde ønsker at få ind i Danmark. En leishmania test koster ca. kr. 500 at lave pr. hund og er 95% sikker. Det er os meget magtpåliggende at understrege, at vi vil gøre alt for at denne sygdom ikke indføres til Danmark med hunde fra DFA